måndag 4 januari 2010

den bästa filmen


The Fall heter en helt otroligt vacker film som fått oförtjänt lite uppmärksamhet både internationellt och i Sverige. Den är regisserad av Tarsem Singh som dessutom finansierat hela produktionen själv, utan studioinblandning. GALET.
Ramberättelsen utspelar sig på ett sjukhus i Los Angeles "once upon a time" och kretsar kring flickan Alexandria och hennes nya kompis/fadersgestalt Roy. Han trollbinder henne med en fantastisk saga, och det är här vi verkligen får öppna filmens magiska påskägg av kreativitet och visuell akrobatik. Sagan gestaltas så som den tar from i Alexandrias huvud, och det är milt sagt en sak av hejdlösa estetiska proportioner.
Filmen är inspelad i 18 olika länder, på sjukt häftiga ställen. Sagolik arkitektur från olika kulturer och tider mixas med hissnande landskap och bildar ett fantasiland byggt av verkliga miljöer. Jag är SÅHÄR nära att typ sälja allt jag äger, hoppa av skolan och köpa en såndär pinsam jorden-runtbiljett för att dra på värsta hippiepilgrimsfärden och besöka allihopa.

The Fall finns att beställa på DVD för under en hundring. VÄRT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar